Ενημερωτική συνάντηση της Προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α Μαρίας Ζερβού με θέμα την ασφαλή λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Ενημερωτική συνάντηση της Προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α Μαρίας Ζερβού με θέμα την ασφαλή λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                  

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τηλ.:26610 22989 – 81873                                                        Κέρκυρα, 9/10/2020

Fax: 26610 81874                                                                     Αριθμ.Πρωτ: 4832

E-mail:okppdk@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ενημερωτική συνάντηση της Προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α Μαρίας Ζερβού με θέμα την ασφαλή λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών”.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.  Μαρία Ζερβού με θέμα την ασφαλή λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Κέρκυρας καθώς και την ορθή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, συμμετείχαν η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Αναστασία Ανδριώτη και οι τρεις παιδίατροι του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.:

Τατιάνα Σπίγγου, παιδίατρος των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, Σοφία Μυρώνη, παιδίατρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και Νικόλαος Αυγούστης, παιδίατρος των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Πρόεδρος  του Συνδέσμου Μαρία Ζερβού τόνισε ότι είναι σημαντικό να ορίζονται και να συμφωνούνται σε τοπικό επίπεδο οι ακριβείς τρόποι εφαρμογής των γενικών αρχών και  των μέτρων προφύλαξης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τις διάφορες βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας και στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Κανένα παιδί δεν θα γίνεται δεκτό στο σταθμό αν έχει ένα ή περισσότερα συμπτώματα συμβατά με COVID-19, όπως αυτά περιγράφονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ (πυρετός και βήχας • Δυσκολία στην αναπνοή • Μυαλγίες • Ρίγος • Πονοκέφαλος • Δυσκαταποσία • Ρινική καταρροή/συμφόρηση • Ναυτία/έμετος • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις).
  • Τα παιδιά θα εξετάζονται από τον θεράποντα παιδίατρο. Αν κατά την κρίση του θεράποντα γίνει μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, θα ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την περίπτωση θετικού ή αρνητικού τεστ αντίστοιχα.
  • Αν δεν γίνει τεστ, τα παιδιά θα παραμένουν στο σπίτι μέχρι την πλήρη αποδρομή των συμπτωμάτων και επιστρέφουν στο βρεφικό/παιδικό σταθμό μόνον εφόσον είναι τελείως ασυμπτωματικά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ζερβού «η ασφαλής λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών προϋποθέτει συνεχή ενημέρωση και επαγρύπνηση  για την πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού. Η φυσική παρουσία των παιδιών στα σχολεία κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την παραγωγική συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στη συναισθηματική τους ολοκλήρωση και την ψυχική τους υγεία».

         

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α. ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

9 Οκτωβρίου 2020Comments Off
Comments

Comments are closed here.

Μετάβαση στο περιεχόμενο